QUÈ SAPS DEL COACHING DIGITAL?

Des del 2013, sóc coach certificada i m’he anat formant en diferents àmbits del món terapèutic. D’ençà que vaig començar la meva tasca com a coach, la realitat de la meva professió ha canviat considerablement, sobretot en la manera com arribem als potencials usuaris i usuàries i com tenen lloc les sessions. Actualment, el 90% de la meva feina d’acompanyament a persones és online. Poc a poc, després de la pandèmia, s’ha anat assumint la practicitat de les sessions digitals.

Hi ha beneficis directes: evites desplaçaments, tens a l’abast la o el professional que t’interessa i, el més important, la qualitat de la sessió està garantitzada, tal i com indiquen les investigacions.

La clau és construir una relació de confiança amb els clients i clientes. Els mètodes de comunicació humana, la intuïció, el contacte visual, les expressions facials i el llenguatge corporal empàtic i els exercicis des de l’experiència són possibles a l’espai digital. L’únic que cal és una bona connexió a Internet i, evidentment, desitjar viure amb més harmonia.

És la professionalitat del coach, les seves eines i la relació honesta, sincera i clara amb els clients i clientes el que permet assolir l’èxit del procés.

De totes formes, només cal fer l’experiència. En el meu cas, molt sovint em trobo a nous i noves clientes que m’han trobat per les xarxes socials, els que prefereixen fer una sessió inicial presencial. La resta, si vénen per recomanació, directament opten per la sessió digital. Coincideixen en la comoditat i es sorprenen dels resultats.

A mesura que avancem en el segle XXI, va desapareixent la idea de que el coaching en general és només per a persones de cert nivell i per a persones escollides dins d’una empresa o per a persones amb problemes. De mica en mica es va estenent que el coaching és pràctic, dinàmic, eficaç i resolutiu per arribar a objectius concrets, que ajuda en la presa de decisions, amb reptes vitals com plantejar-se tenir fills, que ens ajuda a donar un enfocament clar en un canvi de feina i quan busquem parella. També s’ha manifestat com ajuda a deixar mals hàbits i com acompanya a incorporar-ne de nous. Es va fent evident la seva eficàcia quan busquem un major autoconeixement, un aprofundiment de la nostra interioritat i una millor gestió emocional.

La metodologia pot variar segons el professional. Personalment, crec que tot el que passa per l’experiència ens ajuda a integrar l’aprenentatge. Tot el que vivenciem, ho integrem independentment de l’edat. Ningú millor que cada persona sap les respostes que millor li escau al moment que viu. La nostra funció és acompanyar a trobar la millor resposta, deixant de banda exigències i acceptant el que som i el que ens toca viure.

Per a mi, és un regal poder treballar amb persones i ser testimoni del vostre creixement. De cada sessió, aprenc, amb cada client i clienta creixo, també, com a persona. Tot és qüestió de decidir-se i creure que podem viure amb plenitud i amb consciència la vida.

Síguenos en las redes sociales:

Contáctanos:

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code