ENS FEM RESPONSABLES DE LA NOSTRA FELICITAT?- PROGAMA DE RADIO ARENYS.CAT

link al programa: https://www.radioarenys.cat/programs/elpuntdelinterrogant/radioarenysdemar_podcast_27529?month=11&year=2021

La felicitat no té fórmules ni receptes fàcils. És un aspecte personal i profund que exigeix, que cadascú dediqui un esforç a conrear-se ell mateix/ ella mateixa. De fet, l’obstacle més gran per ser feliços és la imatge mental que tenim de la mateixa felicitat i de nosaltres.

En funció de la relació que tenim amb la nostra ment, tenim unes xarxes neuronals que ens porten a viure des de la por o des de la confiança, des del patiment o des de la pau i la felicitat.

El dolor és diferent del patiment. El dolor és un mecanisme innat que ens ajuda en els moments crítics. En canvi el patiment, el generem nosaltres perquè és fruit dels nostres pensaments Quan hi ha patiment és que estem enganxats als pensaments i ens falta acceptació, deixar anar i confiança en la vida. Patiment i felicitat són incompatibles.

Tinguem en compte que el que pensem no són fets sinó perspectives de la realitat. La realitat que el nostre cervell ens fa veure està influïda per la base genètica, les experiències passades i les prediccions futures. Així doncs, davant la realitat, la nostra ment ens fa propostes i genera pensaments sobre la situació que vivim d’acord amb l’experiència viscuda.

Quins pensaments alimentem? La resposta ens explicarà com ens sentim habitualment i la importància de reeducar i posar límits a la ment perquè la nostra felicitat va lligada al nivell d’higiene mental. Depenent de la relació que mantenim amb la ment, podem quedar atrapats en el patiment o podem alliberar-nos.

Què podem fer amb els nostres pensaments? Si volem viure feliçment necessitem prendre consciència del que som i ens ajudarà el fet de valorar com els pensaments ens fan sentir. D’aquesta manera, sabrem si necessitem desidentificar-nos de la ment i treballar per mantenir una actitud d’acceptació, agraïment i confiança en la Vida.

En quina mesura estàs identificat/da amb els teus pensaments? Com et fan sentir els teus pensaments? Quins recursos tens per canviar la dinàmica dels pensaments? En definitiva, et fas responsable de la teva felicitat? El punt de l’Interrogant està servit.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code