LA FORÇA DELS INFLUENCERS ENTRE ELS JOVES, MARQUEN LES DECISIONS? (text per a Ràdio Arenys- 5 oct.)

Un influencer és la persona capaç d’influenciar a altres persones a través de les xarxes socials ja que ha aconseguit tenir credibilitat. El seu objectiu és crear contingut que impacti els seguidors. Per això, es dediquen a publicitar i a presentar productes i serveis molt variats que els seus seguidors volen adquirir per estar en tendència com ells i elles.

Els influencers es caracteritzen per mostrar-se com a persones “normals i corrents”, familiars, que manifesten els seus trets de personalitat diferencial. Tenen habilitats comunicatives i s’expressen amb naturalitat. Tot i que no és important que tinguin formació, han de demostrar coneixement i generar, a través del contingut que comparteixen, opinions, tendències i corrents d’influència en els altres, per tal d’influir en la presa de decisions.

Segons Fourcommunications, una agència de publicitat , el 49% dels consumidors afirma que depèn de les recomanacions dels influencers per determinar les seves decisions de compra.

I què sabem dels seguidors? el 90% dels internatutes són de les generacions millennials i Z. Són, també, els que tenen més accés a dispositius i estan més temps connectats (un promig de 3 hores al dia) .

Segons l’estudi de l’OCDE, d’aquest setembre, Espanya té la població més jove enganxada al mòbil, 10 punts per sobre que la mitja d’Europa i l’equip de psiquiatria de la Vall d’Hebron ha alertat varies vegades de l’ús preocupant que fan de les xarxes socials ja que, entre altres coses els més joves segueixen els patrons dels influencers, i amb la sobreexposició, acaben patint frustracions i rebuigs.

Cal reconèixer, que gràcies a un sector dels influencers, s’està despertant la consciència d’aspectes tant importants i sensibles com el medi ambient, la salut mental o la violència de gènere.

Estem en un nou paradigma de màrqueting i publicitat, i quines eines tenen els pares i educadors/res per acompanyar els fills i filles? Com podem promoure la capacitat de decidir de forma conscient? Què necessitem com a societat per madurar?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code