QUAN S’APROPA LA DATA DE LA REVISIÓ MÈDICA, ELS NERVIS EM DOMINEN

Vaig parlar amb Clara, una amiga que havia patit un càncer i en una revisió van tornar a trobar cèl·lules que es reproduïen en una altra part de el cos i va haver de recomençar el procés i passar pel quiròfan i per diverses sessions de quimioteràpia. Tot i que ja fa anys que li va succeir, cada vegada que li toca una revisió passa quinze dies patint.

Quan el personatge que anomenem la Nena ferida s’apodera d’ella, se sent trista i dominada fins al punt de perdre totalment els nervis i sentir-se que no controla les seves emocions i necessita l’àncora del seu marit.

Va ser interessant prendre consciència, primer del seu propi diàleg:

Ella es deia’
-Clara, aquesta vegada sortirà tot bé, oi?

  • – no estic segura, espero que arribi el meu marit per parlar-lo. Amb el seu marit, Carlos, mantenia la mateixa conversa. Ell li deia: -No et preocupis, jo seré amb tu i veuràs com les analítiques surten bé.

L’efecte, durava una estona i lògicament el missatge del personatge de la Nena ferida es tornava més intens.

En parlar amb Clara, i connectar amb la Nena Ferida, encara que ocupava molt espai, va poder desenvolupar la seva Guia Interior i adonar-se que havia perdut la seva iniciativa i consciència per acceptar les circumstàncies.

Recuperar aquest espai, de consciència ja va ser un alleujament. També li va impactar adonar-se de com estava donant poder al seu marit, Carlos, esperant que ell li donés tranquil·litat, quan ella mateixa, com a dona adulta i capitana del seu equip interior podia donar resposta a la reclamació de la seva Nena Ferida.

Sense adonar-se’n Clara rebutjava els crits de la seva Nena ferida, la feia callar i sobretot no la tenia en compte. En sentir que ella prenia les regnes del seu equip i podia acollir i acceptar que en els dies abans de la revisió es disparés el neguit, ja hi va haver un canvi de manera d’enfocar la visita mèdica.

A més, el seu marit va poder deixar de fer-li de “pare” cuidant-la com una nena, podrà actuar com a marit d’una dona adulta que s’enfronta a un repte i des d’aquesta posició reforçarà la seva autoestima i seguretat personal.

Escolta el que et dius! És el primer pas per gestionar les teves emocions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code