CONÈIXER UNA MICA MÉS LA NOSTRA PART CRÍTICA INTERIOR

Especialment actua a través del seu to de veu. Generalment és més important el seu to de veu que el que pròpiament ens diu. Té la veritat absoluta. Moltes vegades ens arribem a identificar tant amb aquest personatge o màscara que no podem discernir que és un personatge més del nostre Equip Interior.

És especialment activa al matí, quan estem mig adormits i adormides. Li encanta criticar el nostre cos.

Només hi ha uns períodes en la vida en què la Crítica es relaxa: quan ens enamorem o iniciem una relació. Però quan es passa aquesta primera fase, torna a posar-se en marxa i la nostra parella sol despertar la nostra Crítica Interior amb els seus comentaris.

És important tenir en compte que la majoria de les discussions amb la nostra parella tenen el seu origen en la Crítica que ha aparegut a través d’una pregunta, objecció o simplement un comentari de la nostra parella. Com per exemple: “has posat la rentadora?” o “arribarem tard” o “t’has tacat”….

La Crítica actua d’acord amb altres personatges tal i com hem vist en un altre article publicat a la web: “Personalitats i veus que actuen d’acord amb la crítica interior”. Es posa en marxa cada vegada que no complim una de les creences i normes que tenen el seu origen sobretot en el nostre entorn infantil.

I és també important recordar que com més vulguem eliminar o arraconar la nostra Crítica, més poderosa, insistent i present es farà en les nostres vides.

Un exemple: un dia la part crítica em deia, fent-me sentir empipada perquè, segons els seus criteris, m’havia de haver queixat en una situació al carrer. Em vaig preguntar quin missatge savi podia haver en aquella situació ? La resposta va ser: “estigues més atenta a cada moment i preveu els moviments de la gent al voltant i al carrer per evitar ensurts”.

En conclusió : quan sentis que la Crítica es posa en marxa i ho notes en el cos (pressió a l’estómac, espatlles, neguit indefinit…) identifica què diu i reflexiona quin és el missatge que hi ha en positiu, perquè tot i el seu to negatiu i imperatiu, darrera hi ha un missatge per a tu en POSITIU!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code