COMPARTEIXO LA MEVA EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL. LES EINES QUE M’HAN SERVIT.

Sabem que començar i aconseguir una cartera de clients no és fàcil i també sabem que augmentar el nombre de clients és un repte i una necessitat laboral.

Com vaig aplicar les eines de coach en el meu propi repte de ser vista i guanyar clients?

Deixeu que primer us expliqui una mica la meva trajectòria. La meva història professional tenia una línia clarament marcada: havia nascut per a l’ensenyament i era la meva vocació, o això creia. Diversos factors es van posar en marxa en el meu entorn laboral i un d’ells em va portar a iniciar la meva formació de coach. Va suposar tot un regal. El meu marit constatava un canvi total entre les tardes que tornava de l’escola a casa i els dies que arribava després d’una sessió de coach. Així que vaig començar a plantejar-me quina era la meva autèntica passió i vaig arribar a la conclusió que m’apassiona treballar amb persones, sigui individualment o amb equips.

Vaig decidir donar-me una oportunitat i vaig demanar un any sabàtic per apostar fort pel coach. Però vaig tenir un accident greu de moto i la meva vida professional es va parar en sec 2 anys. Vaig aconseguir mantenir algun client però la realitat no era el que havia somiat: sense sou fix, amb dificultats en una cama i amb cap visibilitat per captar clients. Vaig acceptar el que vivia amb la perspectiva que era una oportunitat d’aprenentatge, per al qual estava preparada i em vaig inclinar per “Ballar en el moment”.

Evidentment en tota aquesta etapa, vaig tenir una inestimable ajuda del meu entorn però les meves fortaleses i la meva pròpia experiència com a orientadora em van salvar d’un cataclisme personal. El pilar: “Les persones, per naturalesa són creatives, completes i estan plenes de recursos” es va convertir en un mantra per a mi. Vaig fer la meva part d’aprenentatge personal: escoltar activament meu diàleg interior, vaig desenvolupar la meva Guia Interior, vaig aprendre a gestionar “els missatges dels meus personatges” i vaig descobrir el tresor de viure connectada a la Vulnerabilitat. Vaig descobrir que la por a l’èxit, a ser vista estava bloquejant i sabotejant avançar en la meva carrera d’orientadora. Vaig començar a potenciar la meva part exitosa, llançada i decidida a sortir en xarxes socials per trobar els clients ideals amb els que comparteixo una filosofia de vida, uns valors i l’interès per la Persona.

Com? Primer vaig acceptar que Vulnerabilitat no és sinònim de debilitat. I vaig aprendre els beneficis de ser vulnerable: ser més autèntica i estar més connectada amb mi mateixa i amb el meu entorn. Vaig deixar de lluitar contra ser vulnerable i vaig prendre consciència que el que em fa patir és el que jo mateixa em dic, no les circumstàncies. I aquí, la intuïció i l’autogestió m’ajuden a prendre les meves decisions.

També hi va haver un treball previ d’introspecció per centrar-me en qui sóc i què tinc, la meva situació de partida i definir els meus objectius professionals a curt, mitjà i llarg termini. Vaig connectar amb el meu propòsit de vida i vaig començar a planificar una estratègia que va suposar revisar els meus serveis i els productes que ofereixo: què resolen i què aporten? Es tracta de crear Valor, Comunicar Valor i lliurar Valor.

Vaig fer un estudi del meu client ideal amb preguntes potents i molta curiositat: estatus social, econòmic, geogràfic, interessos, com es comunica, les seves necessitats i pors. Vaig construir el meu lema centrada en el que sóc, què dono i quin benefici s’emporta el meu client o clienta (vull impulsar l’acció, aprofundir en l’aprenentatge).

Vaig redefinir els meus serveis i el que ofereixo. També vaig haver de prendre consciència que regalar, oferir gratuïtament alguna cosa dels meus productes és imprescindible per guanyar consideració i ser vista. Reconec que el meu diàleg interior en aquest aspecte ha canviat. No es tracta de mal vendre, sinó d’oferir Valor per connectar. Tenim uns pocs segons impactants amb les persones que ens visiten en xarxes socials per a ser atractius/ves. Com van a conèixer les nostres fortaleses si no les deixem entreveure?

Necessito que em vegin en les xarxes socials per garantir la meva cartera de clients. Hi ha una dada interessant: “9 de cada 10 persones a les que donem les nostres targetes ens visitaran primer per Linkedin i per la web”. Però no busco un client qualsevol, busco el/la meva client ideal, el que encaixi amb els meus valors, la meva filosofia de vida, amb el meu producte.

Arribats a aquest punt, només ens queda aprofitar les plataformes que ens ofereix el món digital per automatitzar determinades accions i ser constants en la nostra recerca i autèntics en la connexió amb els nostres potencials clients.

El meu compromís amb els clients i la clientes i la meva formació contínua avalen el que sóc i com treballo. Escolto el meu diàleg interior i deixo que em vegin en benefici de la transformació de la nostra societat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code