COM MILLORAR DEL NOSTRE DIA A DIA: Gaudeix de les petites coses.

Les setmanes ens passen volant i, potser, amb el bon temps encara passen més de pressa. Tenim més activitat, sortim més i ens sentim més vitals.

La qüestió és: com millorar el nostre dia a dia?

Per començar, els experts en el descans assenyalen la importància de dormir les hores necessàries i de tenir un despertar sense l’ensurt d’un despertador estrident.

Comparteixo dos hàbits molt saludables i senzills de posar en pràctica. Quan encara estem al llit connectant amb la realitat, podem escalfar les mans i posar-les fent cassoleta sobre els ulls. Així, afavorim que la ment es posi en marxa a través dels ulls amb serenitat. L’altre hàbit és donar les gràcies per la vida i pel nou dia que tenim al davant. Donem per fet que és el que toca i oblidem que cada dia és un regal, ja que no hem fet res d’especial per merèixer-lo.

Cal tenir present que els darrers pensaments abans de dormir influeixen en la perspectiva del nou dia. Per això, ens ajuda a descansar millor i aixecar-nos amb l’ànim dels darrers pensaments abans de dormir. Et recomano prendre consciència de què m’ha quedat pendent important avui (pot ser una trucada a una persona estimada o revisar un document) i com vull viure el dia de demà (posa la intenció en passar un dia conscient i acceptant tot el que vingui).

Faig un incís per remarcar que la ment no discrimina la realitat de la ficció i, per tant, pensar “com si ja fos realitat”, tot i que no ho sigui, genera connexions neuronals saludables.

Reprenent el fil del matí, cal ser conscients que tot el que fem en despertar ens condiciona el dia. Per això, si el meu cos necessita moviments suaus i estirar-se, convé escoltar-lo i tenir-ne cura.

Un factor que també ens influeix molt més del que ens pensem és escoltar la ràdio de manera automàtica i empassar-nos, sense tenir ganes, els estirabots i males notícies que caracteritzen les audiències dels mitjans. Tot el que puguis escoltar de tranquil·litat i benestar durant la primera hora del matí t’ajudarà a tenir una mirada relaxada sobre la vida.

Pren consciència dels teus pensaments quan vas a la feina. I pots optar per generar i repetir-te frases que et connectin amb tu i et facin sentir bé. D’aquesta manera vas entrenant la ment i, amb constància, vas provocant un canvi subtil en la manera com mires les teves circumstàncies i la vida en general.

La meditació de bon matí té una influència transformadora, fruit de la pràctica diària i sense exigències ni judicis. Es tracta de posar l’atenció només en la respiració i en el ser.

Cada dia és ple de moments de connexió amb nosaltres, si fem atenció. És realment rellevant fer el que fas en aquest moment amb tota l’atenció, percebent la respiració a mesura que llegeixes, sentint el cos i deixant els pensaments passar.

Sense pretendre convèncer ningú, només us proposo que ho proveu.

Cada dia és únic i irrepetible.

Ho sabem.

Deixarem que l’avui passi per la inèrcia del dia a dia?

Síguenos en las redes sociales:

Contáctanos:

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code