COM ACONSEGUIR L’ÈXIT?

Per començar, tinguem en compte que l’èxit és per a moltes persones un repte i també un motiu d’insatisfacció. La societat sovint jutja i valora les persones en funció del seu èxit. Un èxit que, en la seva definició, recull uns estereotips inabastables per a la majoria de la població.

Quan ens referim a l’èxit, moltes vegades pensem en factors econòmics: en nombre de seguidors a les xarxes, en l’aspecte físic, en reconeixement social, en béns materials, en sofisticació o en haver aconseguit els objectius plantejats. I el que realment és font d’insatisfacció és vincular el concepte d’èxit amb felicitat.

Des d’un estil de vida on ser feliç és sinònim a que les coses surtin com vols i on l’opinió positiva dels altres és la clau, el concepte èxit és individualista. La comunitat només compta en la mesura que serveix per confirmar els resultats.

En canvi, quan posem el focus en nosaltres com a persones, com éssers complets, el terme èxit comporta un canvi de mirada. Des d’aquesta perspectiva, implica aturar-se i prendre consciència del que jo necessito en connexió amb la meva essència. És a dir, implica preguntar-te: quins valors per a mi es fan presents si tinc èxit?

I, aleshores, passa que posant el focus en nosaltres fàcilment apareixen falses creences que limiten i dificulten el nostre creixement i el camí a l’èxit. Si vols saber quines creences limitants tens, escriu quines idees tens tu de l’èxit. Observa les frases escrites, identifica amb qui les associes (de la família, escola, amistats…) i pregunta’t com t’ajuden aquestes creences, de què et protegeixen i quina funció positiva tenen en la teva vida.

Aquest és un exercici que acaba donant llum a la manera com ens relacionem amb l’èxit i de retruc, amb l’abundància.

Hi ha quatre pilars intrínsecs en l’èxit: gaudi-satisfacció, esforç, compartir i plenitud. Aquests aspectes van lligats a 4 punts essencials de la persona: perspectives- expectatives, valors, fortaleses i propòsit. Amb aquesta mirada, assolim l’èxit quan estem en connexió amb nosaltres i ens sentim bé tal qual som. Res a veure amb els estereotips i judicis que esmentava a l’inici.

Si de debò cerques l’èxit, t’animo a que facis un exercici inicial de descobrir les teves creences limitants respecte a l’èxit i després duguis a terme el treball d’introspecció sobre un tema on vols tenir èxit. Pren consciència i escriu les teves expectatives, els valors i fortaleses que t’ajuden a arribar al final i defineix el propòsit profund i essencial que és el motor real de fer-te avançar. He viscut el procés i a mi m’ha funcionat.

T’animes a viure un futur exitós, on brillis amb tota la teva esplendor? Quin és el punt de partida?

Síguenos en las redes sociales:

Contáctanos:

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code