CLAUS PER A UNA MADURESA PLENA I SIGNIFICATIVA   

Arribar als 45 anys és com encetar un nou capítol de la teva vida, una etapa en què clarament has guanyat saviesa i coneixement.  És el moment de prendre les regnes i abraçar amb entusiasme el futur. Però, què és imprescindible per aconseguir una maduresa plena i significativa? En aquest article, explorem les idees essencials que ens permeten aprofitar al màxim aquesta etapa de la vida i gaudir de totes les seves possibilitats.

Per començar és essencial dedicar un temps a L’AUTOCONEIXEMENT. És un punt clau reflexionar sobre qui ets realment, quines són les teves passions, els teus valors i les teves aspiracions. A partir dels 45 anys la vida et brinda una oportunitat única per explorar-te a i comprendre el significat autèntic de la teva vida i per començar a deixar anar tot allò que ja no et serveix.

La meditació, la teràpia o la simple autoobservació poden ser eines poderoses per aprofundir en el teu món interior i descobrir allò que realment desitges per al teu futur.

A mesura que ens acostem a la maduresa, és natural sentir una certa resistència al canvi. No obstant això, un segon aspecte a tenir en compte és mantenir una ACTITUD OBERTA A LES NOVES POSSIBILITATS. És fonamental per a un creixement personal i professional continu.

Cal abraçar el canvi com una oportunitat per aprendre i créixer. Sigui en la vida laboral, relacions personals o aficions, acceptar noves experiències et permet expandir els teus horitzons i desenvolupar-te com a persona.

També cal fer atenció a un tercer aspecte de la vida: està LES RELACIONS SIGNIFICATIVES. Després dels 45, valorem més les connexions humanes autèntiques i significatives. Tingues cura de les relacions amb amics i familiars, dedica temps a construir noves amistats i mantingues una xarxa de suport social.

L’empatia i la capacitat d’escoltar són habilitats clau per aprofundir les relacions i construir vincles forts amb els altres. Recorda que la riquesa de la vida radica en les persones que ens envolten.

El quart aspecte que assenyalem fa referència a LA MENT OBERTA I CURIOSA, que és un motor de creixement constant. Dóna’t permís per aprendre de noves situacions i experiències, per prendre riscos calculats i experimentar noves maneres de viure la vida.

Mantenir-se al dia amb les tendències i els avenços en la teva àrea professional, així com explorar nous hobbies i interessos, t’ajuda a mantenir il·lusió i tenir estímuls en la vida quotidiana.

Finalment, és fonamental CULTIVAR LA GRATUÏTAT I LA RESILIÈNCIA. La gratuïtat et connecta amb el que tenim. En moments difícils, prendre un moment per recordar les coses positives i sentir agraïment per tot el que la vida ens aporta (ens agradi o no) ens ajuda a mantenir una mirada positiva de la nostra existència.

La resiliència et permet superar els obstacles i veure els problemes com a oportunitats de creixement i superar-los amb confiança.

La combinació d’ambdues actituds, gratuïtat i resiliència,  és vital per afrontar els desafiaments que la vida et presenta.

Per experiència, tinc clar que la immensa majoria de les persones que estem en l’etapa sènior sabem que s’obren nous interrogants, hi ha incerteses i els moments vitals com la jubilació que ens havia quedat lluny, de sobte es veu molt a prop. Per això, és important tenir en compte els aspectes que ens ajuden a afrontar amb èxit els reptes que ens porta aquesta etapa de la vida.

El viatge cap a una maduresa plena és un regal que ens fem a nosaltres, un viatge que ens permet gaudir de tot el que la vida té per oferir-nos. Això sí, és determinant la nostra actitud i predisposició a viure aquesta etapa amb tot plenitud.

Segueix-nos a les xarxes socials:

Contacta’ns:

  • monicajalcoach@gmail.com

Orientació individual  |  Orientació parelles  | Coaching Equips  |  Formacions  |  Mònica Jal Coach

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code