6 ESTRATEGIES CLAU PER FER CRÈIXER LES TEVES HABILITATS LABORALS

L’entorn laboral està en constant evolució. A mesura que abracem aquest canvi continu, guanyem en competència, eficàcia i eficiència. Per poder-nos adaptar aquest entorn en constant flux necessitem tenir una actitud oberta davant l’evolució contínua, sense perdre la connexió del que som. L’aprenentatge constant sustenta una carrera professional resistent i satisfactòria i ens permet créixer tant en l’àmbit laboral com també personal.

En gran part, la nostra capacitat d’adaptació ve determinada pels nostres aprenentatges i per la nostra manera de ser. Per això, proposo 5 estratègies clau que d’una manera o una altra et portaran a aprendre i a créixer.

1. Aprèn des de qualsevol lloc: en l’era digital, aprofita els recursos que existeixen en línia. Hi ha moltes plataformes com Coursera, LinkedIn Learning o Udemy que ofereixen cursos sobre una àmplia gamma de temes i d’altres molt especialitzades i ben preparades. Escull àrees rellevants per a la teva professió i aprofundeix en elles. Tingues cura de mantenir el teu CV actualitzat.

2. Connecta amb mentors i experts i aprèn de la seva experiència: una de les millors maneres d’actualitzar les teves habilitats és buscar mentors i experts en el teu camp. Molta gent està disposada a compartir els seus coneixements i experiència, i aquestes connexions poden obrir portes a oportunitats de formació i col·laboració.

3. Desenvolupa habilitats interpersonals: les habilitats soft, com la comunicació efectiva, la gestió del temps i la resolució de conflictes, són tan importants com les habilitats tècniques. El desenvolupament d’aquestes habilitats ens permet comunicar-nos i col·laborar eficaçment i donen un valor afegit als nostres resultats. Actualment és tan rellevant el què faig com la manera com treballo i com connecto amb les altres persones. 

4. Col·labora en projectes i amplia la teva experiència: la millor manera d’aprendre és posar en pràctica el que has après. Col·labora en projectes nous i busca oportunitats freelance. Aquestes experiències t’ajudaran a aplicar les teves habilitats i donaràs un sentit nou a la teva pròpia experiència professional. A més, mai saps quina porta s’obre en les col·laboracions.

5. Mantingues les teves connexions actives: connecta amb altres professionals i comparteix coneixements. Participa en grups i comunitats relacionades amb el teu camp, presenta contingut interessant i fes preguntes. Tingues present que en l’era actual, és fonamental tenir la informació adequada i en el moment oportú.

6. Actualitza el teu perfil i fes que brilli: especialment si et planteges canviar de feina o trobar noves oportunitats, tingues cura de mantenir el teu perfil en les xarxes actualitzat. Utilitzar paraules clau rellevants facilita que els reclutadors et trobin. Quan mostrem interès i compartim coneixement fomentem la possibilitat de nous vincles i ens ajuda a sentir-nos dins la roda de vida laboral.

En definitiva, actualitzar les teves habilitats laborals és una inversió en el teu futur. Amb una actitud proactiva i d’obertura a l’aprenentatge continu, pots créixer professionalment i destacar en el teu camp, també quan som sèniors.

Quina d’aquestes estratègies t’interessa posar en marxa avui mateix? Si sents que alguna cosa et frena, posa’t en contacte amb mi sense compromís.

Segueix-me a les xarxes socials:

Contacta’m:

  • monicajalcoach@gmail.com

Orientació individual  |  Orientació parelles  | Coaching Equips  |  Formacions  |  Mònica Jal Coach

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code