5 CLAUS PER VIURE AMB BENESTAR EMOCIONAL EN L’ÀMBIT PROFESSIONAL

El 2024 ens oferirà tard o d’hora possibilitats de créixer professionalment i personalment, sobretot si estem amb una actitud oberta. La nostra actitud està totalment lligada a la gestió emocional i a com vivim les circumstàncies de la vida.  

Així doncs, la gestió emocional és una competència clau per al benestar personal i per a uns resultats d’èxit en qualsevol aspecte de la vida. 

Quins 5 punts t’ajudaran a viure i tenir benestar?

1. Reconèixer les emocions: la clau de l’autoconeixement

La primera passa cap a una gestió emocional eficaç és la capacitat de reconèixer i comprendre les nostres pròpies emocions. Discernir i determinar el que sento és clau. A partir d’identificar l’emoció puc  prendre consciència de què em dic i com el que sento influeix en el meu comportament i presa de decisions. Donar-nos permís per sentir i conèixer-nos ens permet prendre mesures proactives per viure de manera constructiva.

2. Comunicació empàtica: fomentant un entorn col·laboratiu

La comunicació efectiva és un element central en qualsevol entorn professional. La capacitat d’expressar les nostres emocions de manera clara i empàtica, així com escoltar les emocions dels altres, pot crear un entorn de treball més saludable i fomentar la col·laboració. Perquè això sigui possible és recomanable saber que mostrar empatia no implica estar d’acord amb l’altra persona. Només implica tenir la capacitat de posar-se en el seu lloc i expressar-nos mostrant comprensió cap a la seva posició i buscar com trobar punts en comú i acords.  

3. Resiliència: afrontar desafiaments amb positivisme

La resiliència és una habilitat que ens permet afrontar els desafiaments i les adversitats amb una actitud positiva. En un món professional en constant canvi, la resiliència ens ajuda a adaptar-nos, aprendre de les experiències i continuar endavant amb determinació.

Una persona resilient es caracteritza perquè té un bon autoconeixement, té cura del propi diàleg interior, busca l’aprenentatge quan les circumstàncies són complexes, comparteix les emocions, relativitza i té present que tot està en constant canvi, per tant, tot passa.

4. Equilibri treball-vida: prioritzar el benestar personal

La gestió emocional també influeix en el nostre benestar personal.  La manera i l’actitud amb què treballen acaba interferint en les nostres relacions fora de l’àmbit laboral. Establir límits clars entre la feina i la vida personal, prioritzar el temps per a l’oci i la recàrrega personal són aspectes clau per mantenir un equilibri sa.

5. Desenvolupament de les habilitats socials: construint relacions positives

Les relacions laborals positives són fonamentals per un entorn de treball saludable. Per això és important desenvolupar la capacitat d’escolta, sense judici, acceptar un no per resposta, demanar i donar feedback positiu,  respectar la diferència, buscar espais per resoldre conflictes a nivell individual, evitar tafaneries, relativitzar, corresponsabilitzar-se del que passa en els equips de treball, generar sinergies i col·laboracions tot potenciant la integració de totes les persones amb les quals et toca treballar.

Quin d’aquests punts creus que necessites reforçar? Com pots millorar en l’aspecte que tens menys desenvolupat? L’important és prendre consciència del que podem millorar i fer petites passes per anar fent petits canvis.

Segueix-me a les xarxes socials:

Contacta’m:

  • monicajalcoach@gmail.com

Orientació individual  |  Orientació parelles  | Coaching Equips  |  Formacions  |  Mònica Jal Coach

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code