PERSONALITATS MÀSCARES O VEUS QUE ACTUEN D’ACORD AMB LA CRÍTICA INTERIOR

Aquí tens els principals personatges/màscares que actuen molt estretament lligats a la Crítica Interior.

CREADORA DE NORMES

És la que, tal i com indica el seu nom, crea normes quan som infants i per tant marca allò que considerem que hem de fer i allò que és inacceptable. Ajuda a la Crítica Interior en la seva tasca de fer realitat les normes estàndards i les regles socials.

Cal tenir present que una norma estàndard és impossible de complir per ningú.

Si la creadora de normes indica que hem de ser competents i molt segurs la crítica revisarà el nostre comportament per a què així sigui.

IMPULSORA (o pusher en anglès):

És una molt bona aliada de la Crítica ja que la seva tasca principal és superar tots els objectius i fer-nos avançar en la vida. I evidentment mai està satisfeta. És molt pròpia de la cultura occidental. A la impulsora i a la Crítica Interior els encanta cridar: “no ho estàs fent i els altres ja t’han passat per davant!”

COMPLAENT

Aquest personatge té per objectius protegir-nos en la mesura que fem feliços els altres. Si per nosaltres el que més convé és ser amables amb els altres i no ho som, la Crítica Interior ens ho recordarà.

PERFECCIONISTA

Lògicament, espera que siguem perfectes. No tolerarà un treball de mala qualitat, una distracció i insistirà en repetir una tasca fins que sigui perfecta. No hi ha res mes important que allò que estem fent. No hi ha prioritats, tot és igualment important i tot ha d’estar perfecte. La Crítica amb la seva mirada d’àliga i la seva intel·ligència superior buscarà on hi ha l’error. Tots aquests personatges /màscares busquen juntament amb la Crítica Interior protegir la nostra vulnerabilitat. Són insaciables i poden ser molt invasores si no les escoltem i no som conscients del rol que juguen en la nostra vida.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

💬 ¿Necesitas ayuda?
Scan the code